lördag 18 april 2009

Vår nya fina tupp!!

Det dök upp en annons på blocket, 6 hedemoratuppar till salu. Långt upp i Sverige och våra kycklingar är ju ännu så små.. Men tupparna var gråa..! Jag drömmer om att ha gråa höns. Men tuppköp kan ju faktiskt vänta. Men det är inte varje dag de dyker upp Hedemora, och gör de det så går dom direkt! Direkt försvann de två gråa tupparna. Men de fanns två guldgråa också, som också var väldigt stiliga. Den tupp jag ska köpa ska ju bli pappa till många kycklingar fram över hoppas jag och då måste den ju vara ett praktexemplar. Både snygg och snäll.
Tillslut bestämde jag mig, efter många funderingar, att den här får jag inte missa, så hoppade in i bilen och mötte hönsägaren halva vägen i Örebro. Och kom hem med världens bästa tupp!

Svarta ben, näbb och ögon. Mörk kam. Tät och dunrik fjäderdräkt i guld med gråa mönster, mörk stjärt. Men det bästa av allt är ju att han är så snäll och tam. Det tog inte lång stund innan jag kunde ha han i knät, klappa han. Inget rädd, följer efter en i trädgården, han till och med in i köket här om dan! Och inte är han elak mot de små kycklingarna heller, som är rädda för han just nu.

Frågan är nu vad han ska heta... Vi testar för fullt vad som skulle passa, Lubbe, Chabo, Karl-Oskar, Valdemar, Jonte.. osv..

Vilgot låter bra för tillfället. Ska det blir det?

Tack Annika för vi fick köpa världens bästa tupp!

2 kommentarer:

 1. Oh vilken vacker tupp. Vi fick ta bort vår underbara tupp i dag han var 6 år. Nu är vi ute efter en ny tupp men inte förän vårt nya hönshus är klart om ca 1 mån.
  Våra höns går helt fritt tillsammans med våra hundar som passar dessa från rovdjur. Du har verkligen haft tur med din vackra tupp. Hör gärna av dig om du får någon lika honom.
  MVH Saga Enbuske
  016 72181
  saga@enbuske.se

  SvaraRadera
 2. Hej Saga
  visst är han fin, så lugn o snäll. Han får ögondroppar i sitt svullna öga nu.Jag trodde det aldrig skulle gåvägen men även det går han med på, kanontupp. Jag har tuppar i kyckingkullen som även dom är tama o går att ta upp i famnen. Men visst kan jag höra av mig om det blir någon lik han. MVH Kristina

  SvaraRadera