lördag 18 april 2009

Fel kycklingar.

De har nu gått tre veckor sen jag fick lämna tillbaka 4 kycklingar. För helt plötsligt började de växa ut en bulle på huvudet med fjädrar. De var ju tofshättor eller appenzeller!! Så det var därför de var så mycket livligare än de andra, och flög upp på lampan. De skrek högre. Och de var ju alla dom som vi trodde skulle bli tuppar! Har vi några tuppar kvar..?? Har vi turen att det blir bara en massa hönor av dessa nio som var kvar?
Jag fick byta dom mot 4 nya, 1 av dom var en vecka resten var nyfödda. Hon i Skara blev så glad eftersom hon trodde en skulle bli citronfärgad och den ville hon ha på utställningar. Lika glad var jag att få fyra vita kycklingar.
Nu när man är efterklok kan man ju redan ana fjädrarna på huvudet vid 2 veckors ålder, den gråa som sitter längst upp på bilden.
Men nu var de olika ålder på dom, vilket strula till det med värmelampan vilken temperatur var lämpliga nu? Dessutom flyttades de ut i boden nu. Det blev kallt på nätterna och jag trodde nu fryser de minsta ihjäl men de klara sig. De är nu 3-4 veckor. Och det blir en vit tupp och en ljusbrun tupp och två hönor av dom minnsann.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar